Computers en digitale schoolborden

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Computers
Elke groep heeft de beschikking over een aantal vaste groepsgebonden computers. Deze computers zijn allemaal verbonden met een netwerk en geven stuk voor stuk toegang tot internet.

Digitale schoolborden, touchscreen
In de lokalen van groep 4 t/m 8 hangt een digitaal schoolbord (Active Board). Met dit bord kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd. Er kan ook op worden geschreven, op internet mee worden gewerkt, maar ook schooltelevisie worden gekeken. Ook prettig voor de leerkracht: efficiënt en snel! Een bijkomend voordeel is dat krijtstof tot het verleden behoort. De basisgroep onderbouw heeft in het leerlokaal een digitaal schoolbord en in het kieslokaal  een touchscreen.

iPads
Vorig jaar zijn we begonnen met een pilot iPads. De resultaten zijn zeer positief zodat we besloten hebben iPads gedoseerd en gefaseerd in te voeren. Daarbij streven we naar afwisseling tussen werken in het schrift en opdrachten digitaal maken: Blended learning!