Computers en digitale schoolborden

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Computers
Elke groep heeft de beschikking over een aantal vaste groepsgebonden computers. Deze computers zijn allemaal verbonden met een netwerk en geven stuk voor stuk toegang tot internet. In het schooljaar 2018-2019 zullen deze vervangen worden door iPads en Chomebooks. We zullen dan een afwisseling kunnen maken tussen werken in het schrift en opdrachten digitaal maken: Blended Learning

Digitale schoolborden, touchscreen
Iedere groep heeft de beschikking over een verrijdbaar touchscreen. Met dit bord kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd. Er kan ook op worden geschreven, op internet mee worden gewerkt, maar ook schooltelevisie worden gekeken. Ook prettig voor de leerkracht: efficiënt en snel! Een bijkomend voordeel is dat krijtstof tot het verleden behoort.
de touchscreens van de groepen 1/2 en 3/4 zijn ook kantelbaar; het is dan een soort van touchtafel. De kinderen kunnen er dan ook zelf mee aan de slag.