Computers en digitale schoolborden

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Chromebooks en Ipads

De leerlingen uit de bovenbouw werken veelal met de Chromebooks. Ieder kind beschikt over een eigen digitale leeromgeving waar hij of zij documenten op kan slaan. De leerkracht kan ook bestanden voor de leerling klaarzetten, bijvoorbeeld een werkboekje welke digitaal gemaakt wordt.

De jongere kinderen (groep 1 t/m 4) gebruiken het meest de iPads. Hierop oefenen zij  het lezen (Programma Bouw!) of automatiseren zij de rekensommen ) programma Rekentuin. Daarnaast staan er nog verschillende andere apps op de iPads.

Digitale schoolborden, touchscreen
Iedere groep heeft de beschikking over een verrijdbaar touchscreen. Met dit bord kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd. Het bord kan gebruikt worden om op te schrijven, er kan iets op internet opgezocht worden en filmpjes van schooltv zijn snel gevonden.
Veel leermethoden hebben ook software om tijdens de les te gebruiken. De leerkrachten van Sprengenpark werken hier veel mee.

De touchscreens van de groepen 1/2 en 3/4 zijn ook kantelbaar; het is dan een soort van touchtafel. De kinderen kunnen er dan ook zelf mee aan de slag.