nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 25 augustus 2017

Gegevens en bereikbaarheid

Alle kinderen hebben het formulier 'Gegevens en bereikbaarheid' van hun juf of meester meegekregen. Het is in ieders belang dat deze formulieren goed ingevuld worden. Zo kunnen we u altijd bereiken als dat nodig is. Denkt u ook aan de achterkant?

Wilt u de formulieren zo snel mogelijk inleveren? Wijzigingen in telefoonnummers e.d. kunt u doorgeven aan de betreffende juf of meester.

Pleinfeest

Op vrijdagmiddag/-avond 15 september start om 17.00 u het jaarlijkse Pleinfeest van onze school, waar we gezamenlijk met alle kinderen en ouders het nieuwe schooljaar gezellig starten.

De kinderen kunnen allerlei leuke spellen doen uit de verschillende Europese landen, terwijl de ouders gezellig bijpraten onder het genot van een drankje en allerlei lekkere gerechtjes uit Europese landen. Er is een loterij met fantastische prijzen en dit alles wordt omlijst door sfeervolle Europese muzikale klanken.

Dit leuke Openingsfeest kun je echt niet missen! Het zou leuk zijn wanneer de kinderen en ouders zich kleden naar het land van de groep van zijn/haar kind.

Waar: OBS Sprengenparkschool, het plein en veld achter de school
Wanneer: vrijdag 15 september
Hoe laat: van 17.00-20.00 u

Om dit alles tot een succes te maken, hebben we nog een aantal hulpouders nodig. Meld je aan via: orsprengenpark@gmail.com of spreek een van de OR-leden aan.

 Tot vrijdag 15 september!

 

De gouden weken

Een goed begin is het halve werk! De eerste weken van het schooljaar worden ook wel 'de gouden weken' genoemd. In deze weken staat de interactie tussen de leerlingen onderling en hun contact met de leerkracht centraal. Het doel is om het hele jaar een fijne sfeer in de groep te hebben. 

Om elkaar wat beter te leren kennen hebben alle kinderen met hun juf en/ of meester leuke spellen gespeeld. Zo hebben de kinderen in de basisgroep veel gezelschapsspellen gespeeld, elkaars namen geoefend, en met elkaar gepraat over hun familie en huis. In groep 4/5 hebben ze elkaar gespiegeld en van elkaar een standbeeld gekneed. Groep 6/7 en 8 moesten al zingend proberen hun lied compleet te krijgen.

Ook de komende weken zullen de kinderen nog veel activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055