nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 19 oktober 2018

Minibieb geopend!

Na afloop van de kinderboekenweek is onze minibieb officieel in gebruik gesteld. De minibieb staat bij de ingang voor oudere kinderen. Iedereen die wil, ouders, kinderen, buurtgenoten,  mogen een boek meenemen of een boek erbij zetten.

De bovenste plank is voor ouders, plank twee bevat jeugdboeken en op de onderste  plank staan de prentenboeken.

Deze boeken zijn niet voor gebruik op school maar juist om mee naar huis te nemen.

Nieuws uit groep 1/ 2

Na een fijne periode over vriendschap en boeken, starten we na de vakantie met herfst/ Sinterklaas en Kerst. We gaan weer leuke en spannende dingen doen. Ondertussen werken we ook aan leerdoelen, zie de doelendeur bij de klas.

Na de vakantie gaan we serieus werk maken van de lampionnen. Geven jullie stokjes met lampjes mee? (graag gemerkt.)

• Op woensdag 31 oktober gaan we naar het bos. (Berg en Bos, ingang Asselsestraat)Start om 10.45, terug om 14.00 uur. Alleen als het heel slecht weer is, blijven we thuis om soep te koken. Een beetje nattigheid kunnen we wel aan, dus graag bij het weer en het bos passende kleding mee.

• Op woensdag 7 november gaan we naar de Oude Enk. Start 9.30. Terug om 11.30 uur.

• Op woensdag 14 november gaan we naar de kledingzaak: Een appel en een Ei. De definitieve tijden volgen nog.

Daarna gaan we de Sinterklaastijd in. We gaan o.a. nog een keer pepernoten bakken inplannen.

Fijne vakantie!

Groeten van Omaira en Willy-Els

 

Nieuws uit groep 3/4

Alle kinderen hebben vandaag hun laatje opgeruimd, heeft iedereen weer alle kleurpotloden compleet (en geslepen) en is de klas opgeruimd. Na de vakantie kunnen de kinderen weer opgeruimd en fris beginnen. Dat doen ze in een nieuw groepje. Juf Karin heeft de groepjes na schooltijd gehusseld!

Lezen is leuk, gezellig en soms ook inspannend en moeilijk. Juist dan is het goed om in de vakantie samen te lezen. Wanneer uw zoon of dochter voor mag lezen, worden alle klanken weer opgefrist. En dat is fijn als we na de vakantie weer verder gaan met leren lezen.

Na de herfstvakantie hebben we op maandag, woensdag en vrijdag spelinloop voor de kinderen en ouders. Willen jullie bij het belletje afscheid nemen? De kinderen mogen daarna nog verder met hun spelletje.
Omdat de eerste maandag na de vakantie de kinderen nog vrij zijn, mogen alle ouders voor een keertje nog op dinsdag mee naar binnen.

Fijne vakantie,
juf Monique en juf Karin

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055