nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 16 maart 2018

Week van de techniek

Hoe leuk techniek kan zijn: dat moet je vooral jong ontdekken. Vandaar dat Platform Techniek Apeldoorn weer de Week van de Techniek organiseert. De deelnemende basisschoolkinderen gaan ter plekke bij Aventus een technisch werkstukje maken onder begeleiding van VMBO en Technasium leerlingen en nemen deel aan Science on Tour.
Deze laatste activiteit houdt in dat zij onder begeleiding van studenten van de Universiteit Twente diverse wetenschap en technologieproeven gaan beleven en zelf ook mogen doen.
In de pauze krijgen alle kinderen een film te zien over waar alle diverse soorten van techniek aan bod komen, maar waar we ook een doorkijk krijgen naar de techniek van de toekomst.
(Bron tekst: www.weekvandetechniek.com )

De kinderen uit groep 6/7 moeten woensdag 21 maart eerder op school zijn: uiterlijk 0m 8.15 uur. Dan zullen zij op de fiets vertrekken naar het ROC.

Palmpasen basisgroep

Op maandag 26 maart gaan de kinderen van de basisgroep met hun versierde palmpaasstok naar het Koningskind. Om 9.15 uur zullen we van school vertrekken en al zingend de peuters van het Koningskind ophalen. Samen lopen we weer terug naar school. De peuters zullen de rest van de ochtend bij ons spelen.
Ouders zijn van harte welkom om mee te lopen.
(Let op: de dag van de palmpaasoptocht is veranderd! Dit was 22 maart en is nu maandag 26 maart.)

Paaspicknick

Op donderdag 29 maart vieren wij op school het paasfeest. We beginnen in de klas met een eiertikwedstrijd. (Vergeet dus niet om een gekookt ei mee te nemen!)

Rond half twaalf vertrekken we naar de speelweide in park Berg en Bosch. Daar zal de finale van de eiertikwedstrijd gespeeld worden. Daarna picknicken we met onze eigen meegebrachte lunches op de picknickkleden. Na de lunch gaan we eieren zoeken. Als er tijd over is, kunnen we nog lekker spelen op de speelweide.
Natuurlijk gaan alle kinderen mee, maar... ook alle ouders zijn welkom.

Om 13.30 uur lopen we terug naar de ingang. Daar kunnen alle kinderen (groep 1 t/m 8 ) om ca. 14.00 uur  opgehaald worden. Kinderen die naar de BSO gaan, worden door hun eigen juf of meester mee naar school genomen.

Voor alle kinderen en ouders geldt: neem een mooi picknickkleed mee en natuurlijk een lekkere lunch voor jezelf!

Groep 1 t/m 3 gaat met de auto: we zoeken ouders die kunnen rijden.

Groep 4/5 gaat lopend: we zoeken ouders die mee willen lopen.

Groep 6 t/m 8 gaat met de fiets: we zoeken ouders die mee willen fietsen.

(Bij slecht weer houden we het feest in de school. Dat is dan zonder ouders)

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055