mei 2022: Wat deden wij deze week?

vrijdag 3 juni 2022

mei 2022: Wat deden wij deze week?

Deze week zijn we begonnen met het nieuwe thema: ” Haas in de grote stad”.

Samen hebben we gehoord hoe Haas met al zijn vriendjes in het bos een dag naar de grote stad heeft gewonnen! Ze zijn door het dolle heen maar hoe kom je daar eigenlijk? Ze besluiten te gaan lopen maar dat duurt wel heel lang en het is wel heel zwaar met alle spullen! Gelukkig komen ze een gek hokje langs de weg tegen het plan was om te ga picknicken maar dan komt er iets aan rijden in de verte .. wilt u weten wat het was… De kinderen weten het!

Met rekenen heeft groep 2 het gehad over splitsen van getallen tot 5 (en soms al meer). Dat is best gek want er gaat niks vanaf en er komt ook niks bij. Het aantal blijft dus hetzelfde maar we leggen, in dit geval, de potloden anders neer. Volgende week gaan we hiermee verder en dan met getallen tot en met 10!

In de bouwhoek hangen platen van allemaal soorten gebouwen! Inspiratie genoeg dus om zelf ook aan het bouwen te gaan en wat zijn er mooie gebouwen gebouwd. Vandaag hebben we het gehad over het stadsaangezicht(de skyline). We bekeken het stadsaangezicht van Deventer en New York! Op het bord bedachten we samen een stadsaangezicht en toen zijn de kinderen die het wilden aan het schilderen gegaan. Het resultaat een geweldig groot en vooral mooi en kleurrijk stadsaangezicht bij ons in de gang!

Tot slot mochten er vandaag vier kinderen , samen met juf Kim, met de themabakken in de huishoek spelen! Ze kozen voor de themabak er komt een pup/kitten. Met de qr-code bekeken ze een filmpje bijvoorbeeld “hoe borstel ik mijn kat” of “wat moet ik doen als ik een hond heb”. Daarna kozen ze een rol met de rollen kaartjes en begon het spel. De pup werd uitgelaten en zelfs de drolletjes netjes opgepakt met een zakje en weggegooid in de container. Ook werd de kat goed geknuffeld en geborsteld en er werd veel met de beestjes gespeeld. Natuurlijk werden ze daar heel moe van dus de pup en de kitten zijn daarna lekker een dutje gaan doen op hun kleedje.

Delen via