juni 2022: Wat doet groep 5/6 deze week?

vrijdag 3 juni 2022

juni 2022: Wat doet groep 5/6 deze week?

Het schooljaar vliegt voorbij. De komende weken werken we nog hard aan verschillende doelen. Ook zijn we begonnen met het afnemen van de cito toetsen. Per vak ziet u een aantal van deze doelen beschreven.

Spelling: Voor spelling werken we aan de volgende doelen: het herkennen van de voltooide tijd, het voltooid deelwoord en het hulpwerkwoord. Daarnaast hebben we geleerd hoe een politie-woord geschreven wordt.

Taal: Bij taal zijn we net begonnen aan het thema plankenkoorts. Hier gaan we leren hoe we een argument kunnen geven en hoe gebeurtenissen op het toneel beschreven kunnen worden.

Rekenen: Bij rekenen staan de komende weken ook een aantal doelen centraal, namelijk: Ik kan deelsommen met rest uitrekenen in een verhaalsom. Ik kan de temperatuur aflezen en interpreteren Ik kan het verschil uitrekenen tussen twee getallen t/m de 1000 Ik kan meerdere getallen handig optellen.

Blink: Het laatste thema van het jaar gaan we een rondje om de wereld. We leren van alles over de diverse landen. Hoe begroeten ze bijvoorbeeld mensen in Spanje, Engeland of Japan?

Delen via