Groep 1/2

maandag 22 april 2024

Wat hebben we de afgelopen periode toch weer veel gedaan en veel geleerd. We zijn begonnen met het boek “Boer Boris gaat naar de markt” met elkaar te lezen. Daarna waren de kinderen het snel met elkaar eens: we wilden een markt in de klas. De markt was the place te be! Daar hebben de kinderen geordend, gerekend met geld en zelfs sommen gemaakt. Want hoeveel stukjes fruit zitten er in jouw boodschappentas als je twee bananen en drie aardbeien gekocht hebt?  De kinderen kunnen hier al een som bij bedenken!
Ook hebben de kinderen hierbij gewerkt aan taaldoelen: wat hoor je vooraan bij banaan, aardbei of mango? En kun je al een reclameposter schrijven? Alle kinderen konden dit op eigen niveau: een woord naschrijven, zelf schrijven met alsof letters of al alle letters schrijven die je hoort als je een woord klank voor klank zegt.
Door de verplichte werkjes in de ochtend hebben de kinderen gemerkt dat je niet altijd zelf mag kiezen en dan toch jouw werkje zo goed als je kunt af moet maken. In de middagen hebben we geoefend met heel zachtjes met elkaar overleggen. En de proefzending van de fijne motoriek methode ‘krullenbol’ heeft gezorgd voor een liedje over twee kippen. We hebben tijdens dit liedje ook hele mooie kippen getekend.
De periode na de meivakantie gaan we aan de slag binnen het thema ‘ik ga op reis en neem mee’. Wie kent dit taalspelletje niet? Een grappig geheugenspelletje wat overal te spelen is. We gaan ontdekken met welke voertuigen je kunt reizen en waar je naartoe kunt gaan.
Dit thema geeft ruimte voor de kinderen om veel met taal bezig te zijn, maar ook met rekenen. We gaan tellen: in de bus zitten mensen die je heel goed in sprongen van 2 of van 5 kunt tellen, we gaan kijken: welke buslijn heb je genomen? Ook meten en meetkunde komt aan de orde: lange en korte, volle en lege treinen. En het is natuurlijk ook belangrijk dat je weet op welke dag de trein gaat en hoe laat dan wel.
We zullen u op de hoogte houden welke reizen we met de klas allemaal gaan maken!

Delen via