Onderwijskundig nieuws

vrijdag 16 februari 2024

Zoals u waarschijnlijk al wel weet volgen wij onze kinderen naast observaties, schriftwerk en methodetoetsen ook twee keer per jaar met onafhankelijke ‘CITO’ Toetsen. Dit zijn vaardigheidstoetsen die meten in hoeverre de doelen van de leerlijn zijn behaald. Voor ons als leerkrachten een goed moment om ons onderwijs te evalueren op school- groeps- en leerlingniveau.

Die toetsen worden doorontwikkeld en wij maken nu als gehele stichting gebruik van dezelfde toetsen; “Leerling in beeld”. Als ouder kunt u op de site www.cito.nl daar veel meer informatie over vinden.

Als team hebben wij training gehad in het verdiepend uitlezen van de leerlingantwoorden en -resultaten. Het helpt ons nog beter de onderwijsbehoeften in beeld te krijgen en specifieke aanpassingen te maken in ons aanbod en aanpak.

Het doel is natuurlijk om het onderwijs nog beter af te stemmen en zo het leerrendement van het kind te vergroten. We gaan er alles aan doen om dit zo sterk mogelijk neer te zetten! We zullen dit ook nog met u bespreken tijdens de oudergesprekken.

Met vriendelijke groet,

Frank StevensIntern Begeleider / kwaliteitscoördinator

Delen via