Thema bouwen

zaterdag 30 oktober 2021

De klas is de afgelopen weken omgetoverd tot een heuse bouwplaats. Bij binnenkomst zie je gelijk de verteltafel met het boek ‘Kom uit die kraan!’ Het voorlezen van dit boek was de inleiding voor het thema bouwen èn gelijk een mooi verhaal om na te spelen met duplo.

We hebben ontdekt hoe een hijskraan werkt en wat deze op de bouw doet. De kinderen weten wat een stevig muurtje is (halfsteensverband) en kunnen dit stempelen, metselen met klei en blokken, bouwen met lego of duplo.

We hebben gekeken naar hoge en lage, brede en smalle, grote en kleine huizen. Deze kunnen we tekenen, op volgorde leggen en bouwen met lego.

Ook hebben we de verschillende kamers in een huis onderzocht. ‘Wat staat er allemaal in de keuken?’ heeft geleid tot het koken van een heerlijke soep in de klas!

In de bouwhoek verschenen ineens allemaal bouwkaarten. Met veel plezier zijn er huizen nagebouwd.

En natuurlijk moet je ook kunnen lezen als bouwvakker. Daarom hebben we gekeken naar letters, woorden en (lange en korte) zinnen.

Als klap op de vuurpijl veranderde het schoolplein in een echte bouwput. Binnenkort kunnen we genieten van een uitdagend en groen speelterrein.

We hebben genoten van dit actieve en leerzame thema!

Delen via