Nieuws uit groep 5/6

woensdag 27 november 2019

Sint en zijn Pieten zijn weer in het land. Vorige week dinsdag is de schoen gezet en rommelpiet had in de groep de boel flink overhoop gehaald! Oké, hij heeft het goed gemaakt met een lekkere traktatie in elke schoen.
Afgelopen donderdag zijn de lootjes getrokken en iedereen kan zich uitleven op het maken van een mooie surprise met gedicht erbij. Succes allemaal!

Het bezoek aan Orpheus afgelopen dinsdag voor de voorstelling Peter Pan was zeer geslaagd! Na de voorstelling konden de kinderen
handtekeningen verzamelen van de acteurs. ’s Middags hebben de kinderen in groepjes met leerlingen van groep 3 t/m 8 door elkaar speculaaspoppen versierd. Het was erg gezellig, de meeste speculaaspoppen hebben het niet naar huis gered…..ze waren zoooo lekker!

Rekenen:
Deze week maakt zowel groep 5, als groep 6 de rekentoets van blok 4.

Taal:
De afsluitende toets van het thema geld is gemaakt. Deze week gebruiken we nog om te herhalen als het nodig is en te verrijken waar
het kan.

Tempolezen:
De laatste weken zijn we begonnen met tempolezen. De kinderen lezen in duo’s rijtjes woorden. De kinderen krijgen 1 minuut de tijd om te lezen en kijken tot hoever ze komen. Dit doen ze om en om en na het lezen, zetten ze een streep tot waar ze gekomen zijn. De kinderen zijn erg enthousiast! Wij proberen zo het leestempo te bevorderen. Dit kan je ook thuis oefenen.
Wat heb je nodig?
• Stopwatch
• Pen
• Rijtjes woorden of een kort verhaal

Begrijpend lezen:
Dit zeer belangrijke onderdeel wordt wekelijks aangeboden in de vorm van Nieuwsbegrip en staat ook elke week op de weektaak als verplicht onderdeel. We gaan de komende tijd ook wat extra oefenen hiermee met behulp van teksten van junior Einstein. Eigenlijk draait het hele leesonderwijs om het begrijpen van de tekst die je leest.

Creatief:

De spinnenwebben hebben plaatsgemaakt voor Pietjes aan het raam die aan trapezes hangen. Ze zijn erg leuk geworden!

Delen via