Nieuws uit groep 5/6

woensdag 13 november 2019

Sinterklaas
Aankomende Zaterdag komt Sinterklaas aan in Apeldoorn. Op dinsdag 19 november mogen de kinderen hun schoen zetten (dit kan de sportschoen zijn van het gymmen die dag).

Op donderdag 21 november gaan we met groep 5 tot en met 8 lootjes trekken. We helpen Sint een handje! Voor 5 euro mag er een leuk cadeautje gekocht worden (geen snoep) en een gedicht hoort er natuurlijk ook bij. Dit alles verpakt in een mooie surprise, zorgt ervoor dat donderdag 5 december een geweldige dag voor iedereen gaat worden. Juf Hajat, juf Britt en juf Anneke zullen ook meedoen met het lootjes trekken.

Rekenen:
De toetsen van blok 3 zijn achter de rug en deze week starten beide groepen met blok 4. Groep 5 gaat aan de gang met optellen en aftrekken tot en met de 1000 en we leren de tafels van 7 en 8. Het is verstandig dat de kinderen regelmatig de tafels 1 t/m 10 goed oefenen. Komende weken zullen we ook aan de slag gaan met de deelsommen. Groep 6 gaat aan de slag met breuken en verhoudingstabellen. Om thuis te kunnen oefenen zie je hieronder een goede oefenwebsite (breuken). Begin met de 1-ster opdrachten. Beide groepen vinden klokkijken analoog en digitaal nog best lastig. Probeer dit thuis dagelijks te oefenen. Hierbij websites die aansluiten op de rekendoelen komende periode om goed te kunnen oefenen.
Klikken voor:
Breuken oefenen
Tafels
Klokkijken (analoog&digitaal) 

Taal:

Deze week komen de volgende 10 woorden aan de orde die te maken hebben met het thema geld. Maandag hebben de kinderen een test gedaan, over hoe goed ze al met geld om kunnen gaan. Uw kind kon n.a.v. deze test een echt spaarvarken, een Dagobert Duck of een lek geldkraantje zijn. Wat was uw kind? Vraag het maar.

Spelling:
Afgelopen maandagmiddag hebben de kinderen onder leiding van Britt (stagiaire) het zogenaamde Zweedse renspel gespeeld om samen met een maatje zo goed mogelijk een speurtocht naar 15 verschillende spellingsopdrachten af te leggen. Vraag uw kind hier maar eens wat meer over te vertellen. Hieronder een aantal leuke actiefoto’s:

Creatief:
Er hangen al heel wat mooie spinnenwebben in de klas , maar ook in de hal. Kom gerust na schooltijd even kijken!

Delen via