Nieuws uit groep 3/4

woensdag 9 oktober 2019

Groep 3
Wat zijn de kinderen uit deze groep hard aan het werk zeg!
Ze kennen de regels en afspraken steeds beter en doen goed mee.

Taal

Deze groep kent alle letters van de thema’s 1 en 2 en hebben de letters ook allemaal mee naar huis gekregen. Doet u nog regelmatig een spelletje met deze letters?

Rekenen

Met rekenen hebben we net blok 3 afgerond en weten de kinderen waar de getallen horen op de getallenlijn t/m 12 en kunnen ze vooruit en achteruit tellen. Ook kunnen ze een staafgrafiek invullen.

Voor het nieuwe blok staan de bussommen ( Er zitten 5 mensen in de bus, er stappen er 4 op, hoeveel mensen zitten er nu in de bus?) op het programma maar ook het splitsen van de getallen t/m 12.

Spelling
Met spelling leren we de nieuwe letters op de goede manier schrijven maar ook leren we het hakwoord. Je schrijft het woord zoals je het hoort.

Groep 4
Ook hier wordt hard gewerkt!

Spelling
We herhalen de categorieën 1-5. Wilt u weten hoe ze precies gaan? Vraag het uw kind, ze kunnen de regel perfect opzeggen . Het schrijven van de woorden is dan nog weleens lastig voor ze maar hier gaan we hard mee aan het werk.

Rekenen
De kinderen leren de getallen van 1-100 goed te ordenen, wat is het grootste , kleinste getal. Wat komt eerst en wat dan.
– Optellen en aftrekken met de getallen t/m 20 . Het liefst uit het hoofd, de meeste kinderen kunnen dat al heel goed. Vooral de plus sommen gaan goed.
-Huppen met sprongen van 10.

U ziet ook hier veel dingen die geleerd worden.

Taal
We zijn begonnen in het nieuwe taalboek van STAAL. Wat is dat spannend maar ook wel heel erg leuk. We doen spelletjes met het thema ‘Start’. Woordenschat lessen en nog veel meer.

Uiteraard is er ook zo af en toe nog tijd om lekker te spelen. Dit hoort erbij en vinden de kinderen nog heel erg fijn.
Wanneer u dit allemaal leest dan kunt u zich vast wel voorstellen dat uw kind soms erg moe uit school komt…..

Delen via