Nieuws uit groep 3/4

woensdag 11 maart 2020

Groep 3/4 beweegt

Afgelopen maandag hebben we een dansworkshop bij Tim Koldenhof gevolgd. Daar hebben de kinderen een prachtige dans met marcherende olifanten, fladderende vogels en vrolijke apen geleerd. En het tromgeroffel van de gorilla was imposant.
Maandag 23 maart hebben we de bijbehorende dansvoorstelling in Gigant. Daar gaan we lopend naar toe. We vertrekken om 12.30 uur en zijn rond 14.20 uur weer terug op school. In overleg met Juf Monique mogen de kinderen ook opgehaald worden bij Gigant. De voorstelling stopt rond 13.45 uur.
Voor het lopen naar Gigant zijn we op zoek naar ouders die mee willen lopen.

Bewegen doen de kinderen ook tijdens de gymles. Gisteren hebben we een clinic van hockeyvereniging AMHC gekregen. Erg leuk en soms ook een beetje moeilijk.

Gaan lezen en bewegen samen? Jazeker. In plaats van rijtjeselzen op de stoel hebben we een variant op de coöperatieve werkvorm  ‘ wandel en wissel’ gedaan. Wanneer je jouw rijtje aan iemand voorgelezen had, mocht je het rijtje verscheuren! Daarna wandel je naar een ander kind en lees je daar een rijtje aan voor.

Groep 3 gaat de komende periode met rekenen aan de slag met de getallenlijn tot 60. Wat zijn de buurgetallen en tussen welk tiental hoort een getal? En met lezen oefenen we verder met het lezen van samengestelde woorden. En de kinderen leren straks. nieuwe categorieën van spelling. Als eerste is het zinswoord aan de beurt.

Groep 4 gaat de komende twee weken veel herhalen. Met spelling zijn dat de langermaakwoorden: eindigt het woord op een b of p? Dat weet je door het woord langer te maken. Met rekenen oefenen we optellen en aftrekken tot 100. Dat doen we met blokjes, de kralenketting of met pijpensommen. En we oefenende tafel van 2 en 5. Oefent u dit ook thuis?

Delen via