Nieuws uit groep 3/4

dinsdag 4 februari 2020

De citotoetsen zijn allemaal af, het gewone programma start weer. Alhoewel….. gewoon?

Maandag start groep 3/4 met een nieuw thema. We gaan op reis, naar de planeten en de sterren. ’s Ochtends gaan de kinderen op de hen bekende manier van rekenen, lezen en schrijven. Iedere middag gaan we aan de slag met ons thema. Ook hier wordt gerekend, gelezen en geschreven, maar dan met de ruimte als uitgangspunt.

Rekenen
Groep 3 kent de verliefde harten inmiddels al best goed! Nu gaan we naar tweelingsommen (dubbelsommen). Volgende week kan uw kind precies uitleggen wat een tweelingsom is! Groep 4 gaat zich richten op het klokkijken. Hele, halve uren en de kwartieren, dat kunnen we al. Nu komen daar de minuten bij. En dat is best lastig. Helpt u ons mee om uw kind goed te leren klokkijken? Dat kan heel gemakkelijk door zelf telkens hardop te benoemen hoe laat het is, of uw kind te vragen dit te vertellen.

Spelling
Kent u de term klankgroepenwoord? Groep 4 is dat druk aan het oefenen. Wilt u ook weten wat een klankgroepenwoord is? Vraag het uw zoon of dochter. Juf Monique en juf Karin willen het uiteraard ook aan u uitleggen.

Hoofdletters
Groep 3 leert de hoofdletters goed lezen. Tegelijkertijd leert groep 4 de hoofdletters goed schrijven!

Letterfeest
Gisteren hebben we in groep 3/4 het letterfeest gevierd. Tegelijkertijd hebben we het afscheidsfeestje van meester Frank gehouden. Na een dag van oefenen voor het mini-optreden, lettersoep koken en letterkoekjes versieren, hebben we ’s middag samen met de ouders
een renspel gespeeld. Alle kinderen konden goed laten zien wat ze allemaal kunnen. Groep 3, gefeliciteerd met jullie letterdiploma!

We kijken ook al uit naar ons volgende diplomafeest: het tafeldiploma voor groep 4. De kinderen zijn al hard aan het oefenen met de verschillende tafels. Zo moeten ze keersommen kunnen bedenken bij een tekening en moeten ze de tafels goed op kunnen zeggen. Thuis oefenen is heel erg fijn voor de kinderen.

 

Delen via