Nieuws uit groep 1/2

woensdag 9 oktober 2019

Vervoer

In groep 1/ 2 wordt volop gewerkt aan het project vervoer. De kinderen spelen in het grote vliegtuig in het speellokaal. Vooral noodlandingen maken op zee met een reddingsvest aan, is bij de kinderen populair. We hebben inmiddels ook een douanepost. Tassen en personen worden gescand en ‘gevaarlijke voorwerpen’ worden ingenomen.

We hebben een excursie naar het Stoomdepot in Beekbergen achter de rug. Bij het terugkijken aan de hand van de genomen foto’s bleek dat de kinderen heel veel hadden onthouden en konden navertellen!

Het uitstapje naar het vliegveld hebben ze nog te goed.

De (gast)lessen en de uitstapjes binnen het thema zorgen voor heel wat nieuwe woorden, veel van deze woorden hangen geclusterd op de deur van het lokaal naar het speellokaal. Heeft u ze al eens bekeken?

Sint Maarten

Op maandag 11 november bezoeken we de Oude Enk (weer). We lopen met lampionnen en zingen liedjes. We vertrekken om 9.30 uur van school, zijn van 10.00- 11.00 uur in de oude Enk en lopen dan weer terug. We verwachten om 10.30 uur weer op school te zijn.

Wie wil met ons meelopen naar en van de Oude Enk? Als er iemand met een bakfiets mee kan, zodat kinderen die erg moe worden van het lopen even een stukje kunnen rijden, is dat ook erg fijn.

Kun je niet begeleiden, maar wil je wel even komen luisteren, dan ben je welkom in de Oude Enk.

De lampionnen worden op school gemaakt. Willen jullie een stokje met een lichtje (en werkende batterij) meegeven naar school? Graag met naam erop. De stokken mogen vanaf vandaag mee naar school.

Speelgoed

De kleuters brengen nogal eens speelgoed mee naar school. Voor sommigen maakt het de overgang tussen thuis en school gemakkelijker. Anderen nemen het mee om er over te vertellen. Het speelgoed wordt alleen getoond in de kring en daarna opgeborgen in het laatje of op de kast. Meestal gaat dat goed, maar soms is er toch ineens iets kwijt. We willen graag nog eens benadrukken, dat speelgoed meegeven gaat op eigen risico. Geef daarom geen waardevolle spullen mee. Heeft je kind ineens iets bij zich, wat onbekend voorkomt, geef het dan weer mee terug naar school. Soms komt er gewoon iets in de verkeerde tas terecht. Ook willen we even onder de aandacht brengen dat speelgoedwapens (B.v. pistolen, wapenstokken, zwaarden), niet mee naar school mogen.

Foto’s na de vakantie

We hopen dat iedereen een hele fijne herfstvakantie heeft. Na deze vakantie mogen de kinderen weer vertellen over hun vakantie en daarbij mogen ze maximaal 3 foto’s laten zien. Ze vinden het altijd geweldig als het hun beurt is bij het digibord, daarom kunt u de foto’s mailen naar wvanvliet@leerplein055.nl .

Delen via