Nieuws uit groep 1/2

donderdag 6 februari 2020

Wat zijn de kinderen enthousiast bezig met het weer, de vogels en de winkel met vogelvoer.

De vogels zijn ook enthousiast vooral met al het lekkers in onze eikenboom. Ze laten zich daarom goed spotten. De kinderen houden turflijsten bij van de vogels die ze gezien hebben. Misschien is het nog niet helemaal wetenschappelijk verantwoord, maar het is toch wel het begin van data-analyse! De 21e-eeuwse vaardigheden komen in dit project goed aan bod.

Waar we deze periode ook aan werken is de inhibitiecontrole. De kinderen kennen het als “gooi je anker uit!”. Daarmee bedoelen we dat we eerst proberen na te denken voordat we wat doen! De juf heeft uitgelegd dat dit best moeilijk is want zo een signaaltje (om de buurman of buurvrouw op zijn arm te tikken) gaat van de hersenen razendsnel naar je armen of benen. Voor je het weet heb je de buurman of buurvrouw naast je al aangetikt. In de kring spelen we spelletjes om de inhibitiecontrole te oefenen en als we dan toch net te laat zijn helpen we elkaar door te zeggen “gooi je anker uit”.

 

Afgelopen maandag mochten de kinderen uit groep 1/2 ook nog naar een voorstelling. Na een wandeling van ongeveer een half uur lopen kwamen we aan bij Gigant. We mochten helemaal bovenin zitten. We hebben gekeken naar een knappe prinses die op zoek was naar een vriendinnetje, poetsende bedienden, de slaapkabouters, een ridder, een fee. Iedereen op het podium kon heel goed dansen. En de kinderen van Sprengenpark? Die dansten op hun stoel van plezier!

Vanaf maandag 10 februari komt juf Britt op de maandagen en dinsdagen stage lopen. Ze is niet zomaar een stagiaire, want binnen een paar weken neemt ze de hele groep over. Willy-Els blijft als tweede leerkracht op de groep. Hierdoor kunnen we kringen splitsen, kinderen extra ondersteuning bieden en beginnen met de leerlingen van groep 2 voor te bereiden op groep 3. Extra ondersteuning is net als jullie van juf Marja gewend zijn, soms verrijking, soms herhaling. We proberen alle kinderen te laten profiteren van de extra handen in de klas.

Denken jullie aan de vrije dag op 17 februari?

Delen via