Nationale Voorleesdagen 2020

woensdag 22 januari 2020

Opening op Sprengenpark
Vanochtend om 9.30 uur zat er bij groep 1/2 al een gast in de kring. De kinderen ontmoetten Gerry van Bruggen, zij was vandaag te gast op school en bezocht alle groepen in het teken van de Nationale voorleesdagen. Zij is een gemeenteraadslid van Lokaal Apeldoorn. Als volksvertegenwoordiger zet zij zich in voor de Zorg en Welzijn; met extra aandacht voor de Mantelzorg en het Onderwijs. Met dit bezoek laat zij merken dat zij voorlezen, net als wij, belangrijk vindt! Naast het (interactieve) voorlezen mochten de kinderen ook vragen stellen, en daar wisten ze in groep 3/4 wel raad mee.

 

Wij zullen van elke groep wat foto’s plaatsen op onze site van het bezoek. Zo kunt u o.a. zien hoe ze voorlas uit een boek van Mopper Eend en in groep 7/8 draaide het om samen het gesprek (debat) te voeren middels drie stellingen met als gezamenlijk thema ‘het woon-en leefklimaat in Apeldoorn/Nederland’.

De Nationale Voorleesdagen 2019
De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. De 16e editie van De Nationale Voorleesdagen duurt nog tot en met zaterdag 2 februari.

Delen via