De highlights van onze school

vrijdag 11 oktober 2019

Sprengenpark is een kleinschalige, overzichtelijke en groeiende openbare basisschool.
In maart 2006 namen we onze intrek in het huidige gebouw. Een gebouw, volledig toegerust voor het onderwijs van de 21e eeuw. Een ‘fris’ gebouw met licht en ruimte waar wij onze kinderen betekenisvol onderwijs in een modern jasje, in een veilige omgeving, bieden.

Onze school heeft veel speelruimte achter de school. Een kleuterplein met verrassende speelmogelijkheden waaronder de waterspeelplaats met pomp, een plein waar de oudere leerlingen kunnen spelen en een groot speelveld met speelmogelijkheden voor groep 1 t/m 8. Naast het spelen gebruiken wij het plein als verlengstuk van onze lokalen voor ontdekkend en bewegend leren.

Op Sprengenpark geven de leerkrachten dagelijks een klassikale, gedifferentieerde instructie. Onze focus ligt op een kwalitatief sterke instructie via een vast schema. Dit model noemen we “expliciete directe instructie’. De leerkrachten zijn hierin geschoold.

Wij werken intensief samen met bso/vso Sprengenpark van Smallstepps. Smallsteps Sprengenpark in Apeldoorn is een kleinschalige, knusse bso. Zij hebben twee gezellige groepsruimtes waar je kind kan knutselen, lezen of een spelletje kan doen. Zon, wind of regen: zij gaan iedere dag lekker naar buiten.

 

Delen via