De beste wensen

vrijdag 22 december 2017

In het onderwijs kennen we twee soorten jaren: het schooljaar en het kalenderjaar. Het einde van het kalenderjaar is ongeveer halverwege het schooljaar. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

In 2017 hebben alle collega’s de teamtraining ‘coöperatief leren’ afgerond. In alle groepen worden nu werkvormen toegepast waarin de kinderen van én met elkaar leren. Leren gaat hierdoor sneller, vaak gemakkelijker en kinderen ervaren het leren als een spel. En spelen betekent genieten. Dat zien we in de klas dan ook aan de kinderen: rode, ingespannen gezichtjes met een grote lach.

Bij het leren van kinderen is een goede instructie van belang. Dit schooljaar leggen we de focus op de uitleg van nieuwe lesstof: duidelijk, kort en in kleine stapjes. We merken dat zowel de leerkrachten als de leerlingen deze manier van uitleg prettig vinden. Aan het einde van dit schooljaar, dus halverwege 2018, zal het team deze training afronden.

 

Naast alle leervakken, vinden wij het ook erg belangrijk dat de kinderen zich prettig voelen in de klas en betrokken zijn bij het leren. Om dit te monitoren kijken we een aantal keren bewust en gericht naar de ontwikkeling van kinderen op dit vlak. Sinds dit schooljaar doen we dat met ‘Zien!’. Dit schooljaar ligt de focus op het goed kunnen observeren van de kinderen. Wat zien we? In het volgende schooljaar, dus halverwege 2018, verleggen we de focus naar lessen met kinderen.

Sprengenpark is een kleine school. Dat betekent dat alle kinderen en ouders elkaar kennen. We vinden het mooi om te zien dat zowel in de basisgroep als in de andere groepen, onze nieuwe leerlingen zich snel thuis voelen op Sprengenpark.

Het team van Sprengenpark ervaart een grote ouderbetrokkenheid. Alle hulp van ouders tijdens de feesten wordt door ons zeer gewaardeerd. De afsluiting met het kerstfeest én aansluitend de veiling voor Serious Request heeft ervoor gezorgd dat wij, de kinderen en het team, op knallende wijze de kerstvakantie in zijn gegaan.

Het team van Sprengenpark wenst iedereen fijne feestdagen en een goed 2018!

 

Delen via