nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 12 januari 2018

Citotoetsen

De aankomende weken zullen de kinderen van groep 1 t/m 8 verschillende toetsen van Cito maken. De vakgebieden technisch lezen, spelling, woordenschat en rekenen worden getoetst.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.

Luizenpluis zoekt versterking

Na ieder vakantie worden kinderen gecontroleerd op luizen, meestal op de woensdag. Dat gaat op een gemoedelijke en kindvriendelijke manier. Het resultaat is dat we altijd weinig hoofdluis hebben en dat er nooit grote uitbraken zijn. Dit alles is te danken aan ons team van hoofdluisouders.

Dit team zoekt nu versterking. Zijn er vaders of moeders, oma's of opa's die willen helpen? Meld het bij de leerkracht of stuur een mail aan sprengenpark@leerplein055.nl.

Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken

Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken op zaterdag 10 februari 

Op zaterdagmiddag 10 februari wordt voor de 41e keer het Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken (ABKS) georganiseerd. 

De organisatie hiervan is dit jaar in handen van een kleine commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de schaakscholen en schaakvereniging De Schaakmaat (http://www.deschaakmaat.nl/). 

Voor meer informatie over het kampioenschap, klik hier: ABKS 10 februari 2018 - uitnodiging schaakkampioenschap

Wil je meedoen, geef je dan uiterlijk 1 februari op mij. 

Ramses Pos (vader van Ramses, Victor en Alexander) (ramses.inge@gmail.com).  

Vacatures bij Leerplein055

Leerplein055, de stichting waar onze school ook onder valt, gaat de interne begeleiding binnen de basisscholen op een andere manier invullen en introduceert de functie van intern begeleider (IB-er). Dit betekent dat een IB-er bij Leerplein055 met ingang van het nieuwe schooljaar geen lesgevende taken meer heeft en zich optimaal kan richten op het IB-werk op een of meerdere Leerplein055-scholen. Onder verantwoordelijkheid van de schooldirecteur levert de IB-er een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het ondersteuningsbeleid en het onderwijs op de basisscholen van Leerplein055.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe functie binnen de Leerplein055-scholen. Aanleiding waren de terechte zorgen die een groot aantal IB-ers heeft uitgesproken over de combinatie van de IB-taken met lesgevende taken en de toenemende werkzaamheden in het kader van passend onderwijs.

De intern begeleiders gaan deel uitmaken van een IB-team zodat kennis en ervaring optimaal wordt gedeeld met de collega IB-ers. Om de functie zo goed mogelijk verder te ontwikkelen, stelt Leerplein055 voor een periode van twee schooljaren een extra kwaliteitsmedewerker aan om het team aan te sturen.

De huidige IB-ers zijn uiteraard vanaf het begin van het proces meegenomen in de ontwikkelingen en maken ieder voor zichzelf de afweging of zij de nieuwe functie van IB-er ambiĆ«ren. Leerplein055 heeft meerdere vacatures voor de functie van IB-er. De werving is zowel binnen Leerplein055 als daarbuiten gestart.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055