nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 1 december 2017

Veluws College Schaakcompetitie

Elk jaar wordt een schaakcompetitie voor basisscholen in Apeldoorn georganiseerd. Er zijn twee competities: een pupillen- en een aspirantencompetitie. In deze competities spelen alle deelnemende teams één keer tegen elkaar.

De aspirantencompetitie is voor alle basisschoolleerlingen die op zijn minst met stap 2 van de stappenmethode van schaken bezig zijn (zie http://www.stappenmethode.nl/nl/). Aan deze competitie doen 12 teams van 8 basisscholen mee, waaronder één team van onze school.

Ramses (groep 8), Alexander, Victor en Joakim (allen groep 6) verdedigen samen de eer van onze school.

Afgelopen dinsdagavond speelden de heren de eerste 2 wedstrijden. Dat deden ze met veel plezier en niet zonder succes: de eerste wedstrijd eindigde in 2-2, de tweede werd met 3-1 gewonnen. De komende twee maanden kunnen de heren genieten van dit succes, want de volgende 2 wedstrijden staan gepland in januari. Daarna volgen er nog wedstrijden in februari, maart en de laatste speeldag is in april.

De teamcaptain (Ramses Pos)

Sinterklaas komt op school (herhaling)

Dinsdag 5 december is het weer zover!

Sinterklaas bezoekt samen met zijn trouwe pieten onze school. Dit jaar verwachten we Sinterklaas om 8.30 uur buiten bij onze school.
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 blijven buiten om de Sint samen met de leerkrachten en eventueel hun ouders te verwelkomen. De kinderen gaan achter de heg staan en we vragen de ouders om aan de overkant op de stoep te gaan staan.
De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen voor schooltijd wel vast hun surprises in de klas brengen en gaan dan weer naar buiten. Op deze dag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen, aangezien ze chocolademelk en iets lekkers krijgen.

We zwaaien om 11.50 uur de Sint en zijn Pietenorkest gezamenlijk uit. 's Middags heeft iedere klas een eigen programma.

Wij willen u vriendelijk vragen om de straat ‘s morgens auto vrij te houden i.v.m. de aankomst van de Sint. U kunt parkeren in een van de zijstraten of die dag met de fiets komen.

Met vriendelijke groet,
De Sinterklaascommissie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055