nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 24 november 2017

Sinterklaas komt op school

Dinsdag 5 december is het weer zover!

Sinterklaas bezoekt samen met zijn trouwe pieten onze school. Dit jaar verwachten we Sinterklaas om 8.30 uur buiten bij onze school.
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 blijven buiten om de Sint samen met de leerkrachten en eventueel hun ouders te verwelkomen. De kinderen gaan achter de heg staan en we vragen de ouders om aan de overkant op de stoep te gaan staan. Wanneer de Sint gearriveerd is, gaan de kinderen naar binnen. Vanwege het programma van de dag, vragen we de ouders om buiten afscheid te nemen van hun kind.
De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen voor schooltijd wel vast hun surprises in de klas brengen en gaan dan weer naar buiten. Op deze dag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen, aangezien ze chocolademelk en iets lekkers krijgen.

We zwaaien om 11.50 uur de Sint en zijn Pietenorkest gezamenlijk uit. 's Middags heeft iedere klas een eigen programma.

Wij willen u vriendelijk vragen om de straat ‘s morgens auto vrij te houden i.v.m. de aankomst van de Sint. U kunt parkeren in een van de zijstraten of die dag met de fiets komen.

Met vriendelijke groet,
De Sinterklaascommissie

Vanuit de MR

Beste ouders,

Naar aanleiding van onze oproep voor een nieuwe ouder voor de MR, mogen we Maaike Pelsma welkom heten:

Graag wil ik mij voorstellen! Mijn naam is Maaike Pelsma, 35 jaar oud. Ik woon samen met Martin Biemolt en onze 2 kinderen Mette en Tije aan de Blekersweg. Mette is onlangs begonnen in de basisgroep, Tije volgt over 2 jaar. Ik ben werkzaam als kinderfysiotherapeut en onderzoeker in het Radboudumc te Nijmegen. In mijn vrije tijd ga ik graag het bos in, doe een poging te sporten en ben ik betrokken bij de korfbalvereniging in Apeldoorn.

Vanuit mijn nieuwsgierigheid over hoe de school van binnenuit functioneert, heb ik mij gemeld als potentieel lid van de MR. Na een vergadering op proef te hebben bijgewoond zal ik nu een vaste plek innemen in de MR.

Ik hoop binnen de MR een actieve functie te hebben en mee te kunnen denken in het beleid van de obs Sprengenpark.  Er borrelen al een aantal ideeën in mij, zoals over veiligheid en aantrekkelijkheid van het schoolplein.

Spreek mij vooral aan op het schoolplein of via andere wegen als jullie ideeën/vragen/opmerkingen hebben!

Vanuit Kindercentrum.nl

Beste ouders/ verzorgers,

Hierbij een berichtje van BSO  sprengenpark. De kinderen zijn de afgelopen weken lekker bezig geweest. Ze hebben o.a. eigen quizzen bedacht, heel veel buiten gespeeld.  Muziek luisteren (en natuurlijk hard meezingen) en dansen maar ook schaken  en risk zijn heel populair! Gezellige boel dus.

Sinterklaas is in het land en dit merken wij ook bij de BSO. We hebben een leuk programma met knutselen, quizzen spelen, spelactiviteiten en natuurlijk een leuk sinterklaasfeest op de BSO.

Na de drukte van sinterklaas komt natuurlijk ook de kerst. Altijd zo gezellig die lampjes, mooie versierde bomen, sfeerlichtjes aan…… en natuurlijk de kerstvakantie! Tijdens de vakanties is er vanuit het kindercentrum.nl ook altijd vakantieopvang en dit jaar is het thema met kerst winterwonderland. Er worden weer allerlei activiteiten aangeboden en de kinderen en pedagogisch medewerkers hebben er altijd veel zin!! (Ook kinderen zonder vakantiecontract zijn welkom hoor, alleen even aanmelden bij de locatie of contact opnemen met ons hoofdkantoor 088-75 00 801) De kinderen mogen uiteraard zelf kiezen wat ze doen maar het is altijd gezellig en altijd een feestje!

Met Vriendelijke Groet,

Agnes en Claudia BSO Sprengenpark

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055