nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 19 mei 2017

Cito toetsen

De aankomende weken zullen de kinderen van groep 1 t/m 7 verschillende toetsen van Cito maken. De vakgebieden technisch lezen, spelling en rekenen worden in iedere groep getoetst.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.

 

Groep acht leest voor aan de peuters van het Koningskind

Sinds vorige week lezen er elke week 2 kinderen uit groep 8 voor aan de peuters van het Koningskind. De kinderen kiezen zelf een leuk prentenboek uit, bereiden het voorlezen voor  en gaan dan met dat boek naar het Koningskind. De grote kanjers uit groep 8 vinden het heel leuk, maar ook de peuters kijken  uit naar het voorlezen.

Het is de bedoeling dat aan het eind van dit schooljaar groep 7 het stokje van groep 8 overneemt. Zo zijn ze voorbereid om volgend schooljaar ook wekelijks voor gaan lezen!

 

Carwash

Woensdag 24 mei houdt groep 7/8 van 11.00 uur tot 12.30 uur weer de traditionele carwash. Met de carwash willen ze graag wat extra geld ophalen om een leuke activiteit te doen tijdens kamp.

Wat is er allemaal te doen….. De kinderen houden een rommelmarkt ( aanleveren van spullen mag op maandag en dinsdag bij juf Monique), er zijn verschillende spelletjes te doen, kinderen kunnen geschminkt worden en uiteraard kan iedereen zijn auto, fiets, scooter , tractor of welk ander vervoermiddel dan ook voor een klein bedrag laten wassen.

Ook worden er lekkere hapjes verkocht en zal de limonade, koffie en thee niet ontbreken.

Het zou fijn zijn als alle kinderen van Sprengenpark die dag een klein bedrag mee mogen nemen om tijdens de carwash iets te kopen of een spelletje te doen.

We hopen u allemaal te zien en hopen uiteraard op mooi weer, anders zullen de activiteiten binnen plaatsvinden (uitgezonderd het wassen…).

Schoolkamp groep 7 en 8

Van woensdag 31 mei tot en met vrijdag 2 juni gaan de groepen 7 en 8 op schoolkamp naar Noordwijk. De voorbereidingen zijn al in volle gang: auto’s zijn geregeld, kamerindeling is gemaakt en de plannen voor de bonte avond worden verder uitgewerkt. Wij hebben er allemaal erg veel zin in en hopen dat we er een paar supergave dagen van kunnen maken waar de kinderen ( en wij ) nog lang aan terug zullen denken. Meester Frank, juf Omaira en juf Monique gaan vanuit het team mee en als extra begeleidende ouders zullen Wiebe en Bert ( vaders van Anne en Mats ) en Angèle en Els (moeders van Sem en Guus) mee gaan. Vrijdag zullen we rond drie uur weer terug op school zijn.

Schoolreis Basisgroep

Donderdag 1 juni is het eindelijk zover! De kinderen van leerjaar 1,2 en 3 gaan op schoolreis naar 'De Koperen Ezel' in Epe. We maken een huifkartocht, kunnen ezels aaien en knuffelen en natuurlijk spelen in de speeltuin. Voor het eten en drinken wordt gezorgd.

De kinderen moeten om half negen op school zijn. Om negen uur vertrekt de bus. We verwachten net na schooltijd weer terug te zijn op school: iets voor half vier.

We hopen op mooi weer, een gezellige dag en veel ouders die ons komen uitzwaaien!

Schoolfotograaf

Dinsdag 6 juni komt de schoolfotograaf weer op school. Direct om half 9 zal hij starten met broertjes en zusjes die nog niet op school zijn. Daarna komen alle andere kinderen aan de beurt. Houdt u die dag rekening met vrolijke en extra mooie kleding?

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055