nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 1 april 2017

Studiemiddag leerkrachten

Op dinsdagmiddag 4 april hebben alle leerkrachten een studiemiddag coöperatief leren. Terwijl de kinderen vrij zijn, krijgen de teamleden weer nieuwe manieren van samenwerkend leren aangeboden.

Wat zijn de voordelen van coöperatief leren?
Coöperatief leren stimuleert de betrokkenheid en een actieve deelname van de leerlingen. Er is veel variatie in werkvormen. De leerlingen leren veel van en met elkaar. Coöperatief leren bevordert ook de sociale vaardigheden en draagt daardoor bij aan een verbeterde sfeer in de groep.

Wilt u meer weten over coöperatief leren? Vraag het de juf of meester, maar ook uw zoon of dochter kan erover vertellen!

Open dag

Op woensdag 5 april, van 9.00 uur tot 12.00 uur, houden alle scholen in Apeldoorn een open dag. Sprengenpark doet ook mee.
Kent u iemand die zich aan het oriënteren is op een basisschool? Neem hem of haar gerust mij naar onze school. Alle informatie kunt u vinden op www.sprengenpark.nl

Verkeersexamen groep 7

Op donderdag 6 april hebben de kinderen van groep 7 het schriftelijk verkeersexamen. Een paar dag later, op dinsdag 11 april, hebben de kinderen het praktijkexamen. Alle informatie over het praktijkexamen ontvangt u van juf Omaira en meester Frank.

Alle kinderen van groep 7: heel veel succes!

Nationale Buitenlesdag

Op Dinsdag 11 april is het  Nationale Buitenlesdag.Tijdens De Nationale Buitenlesdag gaan kinderen in heel Nederland naar buiten om te leren. Sprengenpark doet ook mee!

Wanneer het weer het toe laat, zijn alle kinderen de hele dag buiten. Het is prettig als u rekening houdt met de kleding en de schoenen van de kinderen.

Palmpasen met de basisgroep

Woensdag 12 april gaan de kinderen van de basisgroep naar 'de Oude Enk' voor Palmpasen. We vertrekken om 9.30 uur en zijn rond  11.30 uur weer terug. De kinderen kunnen daarna nog even spelen, de kinderen gaan gewoon om 12.30 uur naar huis.

Wilt u maandag de kinderen een met (crepe) papier omwikkelde palmpasen stok meegeven? Wanneer u bovenaan een puntje maakt, past het broodhaantje er wat beter op. Crepepapier kunt u eventueel ophalen bij juf Marja of juf Karin.

We zoeken nog ouders die met ons mee willen wandelen. Na afloop kunt onder het genot van een kop koffie in de klas met de kinderen meespelen.

Paasviering

Op donderdag 13 april vieren wij ons lente/paasfeest. 's Ochtends houden we op school de eiertikwedstrijd. Rond half twaalf vertrekken we naar park Berg en Bos voor een picknick en het eierzoeken. Zowel leerlingen als ouders (of opa/oma) zijn welkom op de picknick. Voor de picknick nemen de kinderen een eigen tas met lunch mee.

We vertrekken om 11.30 naar park Berg en Bos. Daarvoor zoeken wij:

• ouders die de kinderen van de basisgroep met de auto willen brengen

• ouders die met groep 4/5 mee willen wandelen

• ouders die met de groepen 6/7 en 8 mee willen fietsen.

Om 14.00 uur kunnen alle kinderen bij de ingang van park Berg en Bos opgehaald worden.

Bij slecht weer blijven we op school. De kinderen kunnen dan om 14.00 uur op school opgehaald worden.

Uitgebreide informatie over het lente/paasfeest ontvangt u vandaag per mail.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055