nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 10 maart 2017

NL Doet

Vandaag hebben wij mee gedaan aan de grootste vrijwilligers actie van Nederland: NLDoet.  Er is op school veel opgeruimd: de schuur is weer leeg, de zolder is weer netjes. Het plein is schoon geblazen en de tuin ziet er weer prachtig uit: er is gesnoeid, onkruid gewied en er is een start gemaakt met een moestuin.

De voortuin heeft weer veel nieuwe planten.  Jan Peter Loonstra, bedankt voor deze donatie!
Ethel, Sakia, Jeroen, Roy en de heren van Pluryn bedankt voor alle hulp!

 

 

Oefenen met ontruimen van het schoolgebouw 

Ontruimingsoefening
Ieder schooljaar houden we twee keer een ontruimingsoefening. De eerste oefening was aan het begin van het schooljaar. De tweede oefening is komende week. De kinderen uit de basisgroep worden voorbereid, de kinderen uit de overige groepen weten alleen dat de oefening deze week gehouden wordt.

Een ontruimingsoefening is best wel een beetje spannend, het alarm maakt erg veel lawaai. Wij vinden het erg belangrijk om te oefenen: door te oefenen weet iedereen wat hij/zij moet doen in geval van een calamiteit.

Een echte calamiteit.
Voor ouders is het belangrijk te weten dat alle kinderen in geval van een echte calamiteit worden opgevangen bij het Koningskind. Vanuit het Koningskind worden de ouders ge├»nformeerd. U kunt in geval van een calamiteit daar de kinderen ophalen. 
De leerkrachten zijn erop getraind om in geval van een calamiteit te registreren welke kinderen door wie zijn meegenomen. Neemt u uw kind tussentijds mee, dan staat uw kind bij ons als vermist geregistreerd. De hulpdiensten moeten dan gaan zoeken in het schoolgebouw. 

Heeft u vragen over de ontruimingsoefening? Deze kunt u stellen aan juf Karin.

Koningskind

Zaterdag 18 maart houdt 'Kinderopvang Koningskind' van open dag. U bent van 10.00 uur tot 12 uur van harte welkom bij locatie Centrum en locatie Sprengenpark.

Met de locatie Sprengenpark delen wij niet alleen de naam. We komen ook af en toe bij elkaar over de vloer. Leerlingen van groep 8 hebben tijdens de nationale voorleesdagen voorgelezen aan de peuters van het Koningskind. De peuters komen ook een aantal keer per jaar bij ons op school spelen om kennis te maken met een basisschool.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055