nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 27 januari 2017

Peuterspeelgroep?

Wij onderzoeken samen met Kindercentrum.nl de mogelijkheden om een Peuterspeelgroep (PSG) te kunnen opstarten in onze school. De Peuterspeelgroep zal gesitueerd worden in het lokaal waar ook de BSO plaatsvindt. U kunt 2 dagdelen per week afnemen maar het is ook mogelijk om één dagdeel per week af te nemen. De peuterspeelgroep gaat van start bij minimale inschrijving van vier kinderen op een dagdeel. De openingstijden zijn van 08.30 uur tot 12.00 uur. Een peuterspeelgroep is o.a. een ideale opstap naar de basisschool.

Heeft u interesse of kent u ouders die hierin interesse hebben? Maandag geven we de enquête aan de oudsten uit een gezin mee.  De download vindt u hier. U kunt het formulier op drie manieren inleveren:

• uw kind geeft het aan de leerkracht

• u stopt het zelf in de brievenbus

• u scant en mailt het ingevulde formulier naar e.huisman@kindercentrum.nl

We zijn benieuwd naar de respons!

BSOflits

Alweer een maand in het nieuwe jaar , een maand waar alle kinderen fijn spelen en knutselen bij BSO Sprengenpark. Bij de BSO staan allemaal knutselwerkjes die betrekking hebben op het thema winter. Er is een mooie thema tafel over de noordpool en de zuidpool en de kinderen weten al een heleboel te vertellen over hoe de mensen en dieren hier leven.

Elke dag kunnen de kinderen bij de BSO verschillende activiteiten doen , soms gerelateerd aan een thema maar de kinderen hebben ook zelf verschillende activiteiten opgesteld. Joakim heeft bijvoorbeeld een knutselwedstrijd georganiseerd en Indy en Arwen maken dierenquiz. Ramses en Alexander maken een Pokemon quiz.

Hartstikke leuk allemaal, wie mee wil doen doet gezellig mee!

Mocht u informatie willen over de tussenschoolse opvang, voorschoolse- of de buitenschoolse opvang kom dan gerust even binnenwandelen. De pedagogisch medewerkster staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Overnachtende fietsen

Soms ziet de laatste juf of meester die de school verlaat een achtergelaten fiets in de schuur of in de rekken staan. Vergeten? Of wordt de fiets later nog opgehaald? We willen hem best in de schuur zetten maar is dat wenselijk? We doen dan maar wat ons het beste lijkt...

Goed om even te melden dat fietsen altijd voor eigen risico op het schoolplein in de rekken of in de schuren geplaatst worden. Op slot zetten én na schooltijd weer meenemen is wijs.

En natuurlijk denken we altijd mee.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055