nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark 9 november 2018

Amnesty International in groep 7/8

Afgelopen woensdag heeft groep 7/8 les gekregen van Amnesty International over vooroordelen, discriminatie en racisme. We hebben met z'n allen gefilosofeerd over de mensen- en kinderrechten in de wereld en vooral de naleving er van. Wist u dat de Verenigde Staten het enige land is dat de universele verklaring van de rechten van de mens niet heeft ondertekend? Wij in ieder geval niet!

Verder vertelde ze een verhaal over Rachad. Een jongetje dat vreedzaam in actie kwam in het Afrikaanse land Togo. Hij heeft dit niet overleefd. Daarom hebben we met groep 7/8 kaarten gemaakt voor de familie van Rachad. Die worden vandaag naar Togo opgestuurd.

 

Jaarlijks optreden in de Oude Enk

Sint Maarten in de Oude Enk

Afgelopen woensdag togen de leerlingen van groep 1/2 opgetogen met hun lampionnen naar de Oude Enk, om "te gaan zingen voor de opa's en oma's". Gelukkig hadden de bewoners van dit huis er net zoveel zin in. De kinderen deden reusachtig hun best op de voorstelling met zang en dans en het publiek deed enthousiast mee. Dag, dag allemaal, Het zingen is alweer voorbij, Dag, dag allemaal, tot de volgende keer. Volgend jaar zijn wij er weer.

   

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sprengenpark is onderdeel van Leerplein055