Afbeelding1
nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark | mei 2023
Beste lezers,

In deze Nieuwsflits staat alles in het teken van ‘de lezer’. Onze kinderen zijn lezers, variërend van de ontdekker tot de ver gevorderde lezer. Om te komen tot een goede lezer heeft een kind veel oefening nodig in het leren kennen van de letters, klanken, het luisteren en natuurlijk het lezen. Het leren gebeurt overal, thuis, onderweg en natuurlijk op school.

Vanaf volgend jaar heeft de school een samenwerking met de bibliotheek. De school is een subsidie basisvaardigheden toegekend via Stichting Lezen. In Apeldoorn valt dit onder het dak van CODA. De subsidie geeft een extra impuls aan ons leesonderwijs door:
- het neerzetten van sterk leesbeleid;
- geld voor (meer) leesboeken;
- een opleiding leescoördinator (Joëlla);
- een monitor Leesplezier (voor leerkracht en leerling).
Leesplezier speelt een super belangrijke rol bij het lezen. Uitgedaagd worden om plezier te houden of zin (!) te hebben om te lezen is één van onze doelen binnen de school. Wilt u meer weten over deze samenwerking of lezen?
https://www.lezen.nl/activiteit/de-bibliotheek-op-school/

Hieronder steeds een actueel stukje over lezen in elke groep op het Sprengenpark.

Veel leesplezier!

Susanne Vermeulen-Zwerver
Directeur

Groep 1/2: Verteltafel bij het boek: "Boer Boris"

Binnen het groene thema ‘De Boerderij’ in groep ½ staat het boek van boer Boris centraal. Het boek staat vol met woorden die we de kinderen willen leren en verbinden met hun eigen kennis.
Met de verteltafel maken we het mogelijk om de woorden betekenisvol weg te zetten. Doordat de kinderen spelen met de rollen uit het boek en bezig …
Meer lezen
Groep 1/2: Verteltafel bij het boek: "Boer Boris"

Groep 2/3: De bijenhoek op de boerderij

In groep 2/3 zijn ze onder andere bezig geweest met begrijpend luisteren.
De kinderen hebben actief geluisterd naar een verhaal over bijen. Zo weten zij het verschil tussen de honingbij en de werkbij. In de klas is een boerderij gemaakt.
Juf Omaira en de kinderen zijn samen druk bezig om de boerderij op te bouwen. Op de foto ziet u …
Meer lezen
Groep 2/3: De bijenhoek op de boerderij

Groep 3/4: Vakantielezen met CODA

Vandaag kwam Martin, onze CODA-coach in groep 3/4. De kinderen doen mee met vakantielezen. De kinderen ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar allerlei verre landen. Lees jezelf de klas uit!
“Ga jij naar Sportmanië, of liever een weekje naar de Griezelkust? In Lachland is het altijd druk, maar misschien voel jij meer voor een tripje naar het …
Meer lezen
Groep 3/4: vakantielezen met CODA

Groep 5/6: CODA-coach Martin in de klas voor de Apeldoornse Kinderjury

Apeldoornse Kinderjury in de klas
De CODA-coach trapte al een tijdje geleden af in de klas met een kinderjuryquiz en een boekenproeverij; gedurende 6 weken gaan leerlingen lezen uit een speciaal samen-gestelde collectie spiksplinternieuwe kinderjuryboeken. Elk jaar is het aanbod weer zeer gevarieerd, zodat er voor elke leerling iets tussen zit. Na deze periode komt de CODA-coach terug voor een …
Meer lezen
Groep 5/6: CODA-coach Martin in de klas voor de Apeldoornse Kinderjury

Groep 7/8: Musical "Spookie"

Groep 7/8 is aan de slag gegaan met het lezen van de musical "Spookie". Eigenlijk is dit theaterlezen. Een oefenvorm voor vloeiend lezen. Herhaald samenlezen zorgt voor plezier in lezen, voor succeservaringen en biedt ruimte om op je eigen niveau mee te doen. Plezier in lezen staat op 1 en deze vorm motiveert. Want lezen vanuit een rol stimuleert de …
Meer lezen
Groep 7/8: Musical "Spookie"

BSO Sprengenpark

Ik zal me nog eens voorstellen.

Ik ben Willemijn Boissevain en alweer een tijdje aan het werk op de BSO Sprengenpark Doomijn in deze school. Wat geniet ik hiervan! Ik ben er op maandag, dinsdag en donderdag van 14:00 tot 18:15 uur.

Hoe mijn dagen eruit zien bij de BSO is afwisselend en erg gezellig. De kinderen komen binnen en …
Meer lezen
BSO Sprengenpark

Humanistisch vormingsonderwijs

Op onze school worden lessen HVO (humanistisch vormingsonderwijs) aangeboden voor de groepen 5 t/m 8. Ouders die hiervoor belangstelling hebben kunnen dit aangeven. Tijdens de HVO lessen wordt gewerkt aan de hand van thema’s. In de lessen wordt gepraat met elkaar, er wordt geluisterd en aan werkbladen gewerkt. De onderwerpen zijn ‘jij’, ‘jij en de ander’ en ‘jij en de …


Meer lezen
Humanistisch vormingsonderwijs

Themabijeenkomst PGB (persoonsgebonden budget)

Beste geïnteresseerde,
Er staat weer een themabijeenkomst op het programma voor maandag 5 juni 2023. Tijdens deze avond komt Margot Bos van Per Saldo ons wat vertellen over het persoonsgebonden budget (PGB). Zij gaat antwoord geven op vragen als:
Wat is een PGB en voor wie is het geschikt? Waar vraag je een PGB aan?
Wat kan ik met een …


Meer lezen
Themabijeenkomst PGB (persoonsgebonden budget)
Uitschrijven
Een afbeelding van...