sprengenpark
nieuwsbrief openbare basisschool Sprengenpark | juni 2021

Jarige kinderen

juni
Naam
Groep
30 Noah: 10 jaar 5
Thijs E: 6 jaar 2
Shaviëna: 6 jaar 2
juli
1 Milan F: 11 jaar 7
2 juf Omaira: 33 jaar 1/2
3 Ramon: 12 jaar 7
Stan: 8 jaar 4
juf Karin: 47 jaar 0/1
4 Luciano: 8 jaar 4
8 Jente: 6 jaar 2

Gefeliciteerd!

Image (4)

Even bijpraten over .... PR

De Sprengenparkschool op film!
'Op OBS Sprengenpark doen wij het samen', ... maar hoe ziet dat er dan precies uit? Onlangs kwam er een filmbedrijf en maakte voor ons een kort filmpje waarin u als ouder kan meekijken in onze keuken.

Nieuwsgierig hoe wij werken met het programma de Vreedzame school? Klik op deze link om naar ons YouTube kanaal Sprengenpark Leerplein055 te gaan!
Deelt u ons filmpje ook op Social Media?


De Sprengenparkschool op de foto!
Deze Nieuwsflits zit bomvol fotocollages, onze manier om u mee te nemen in wat er op de Sprengenparkschool allemaal onderzocht en geleerd wordt. De foto's op de website en in de kennismakingsfolder zijn niet meer up-to-date en daarom komt er dinsdag a.s. een fotograaf langs. De ouders uit de groepen waar foto's worden gemaakt ontvangen een mail van ons.

Veel lees- en kijkplezier!

Groet,
Susanne Zwerver
Directeur OBS Sprengenpark


calender-2389150_960_720

Studiedag 5 juli 2021


Aanstaande maandag zijn de kinderen vrij. Het team gaat aan de slag met de opbrengsten en krijgt een bezoek van een bedrijf die gespecialiseerd is in ontwikkelingsmaterialen.

Vakantie en studiedagen 2021-2022

De schoolagenda vindt u ook op onze website https://www.sprengenpark.nl/agenda/

Herfstvakantie
16 oktober t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie
25 december t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie
26 februari t/m 6 maart 2022
Goede vrijdag en Paasmaandag
15 april t/m 18 april 2022
Meivakantie (incl. Koningsdag)
23 april t/m 8 mei 2022
Hemelvaart en margedag
26 mei t/m 27 mei 2022
Pinkstermaandag
6 juni 2022
Zomervakantie
9 juli t/m 21 augustus 2022
Vrije middagen en dagen (studiedagen schoolteam) 2021-2022
  • vrijdag 8 oktober leerlingen vrij vanaf 12.00 uur
  • vrijdag 15 oktober leerlingen vrij vanaf 12.00 uur
  • maandag 15 november leerlingen hele dag vrij
  • donderdag 10 februari leerlingen hele dag vrij
  • maandag 7 maart leerlingen hele dag vrij
  • maandag 4 april leerlingen hele dag vrij
  • vrijdag 24 juni leerlingen hele dag vrij
pixel-cells-3947911_640

Portfolio's

Dinsdag 6 juli
De portfolio's gaan mee naar huis. U leest hierin de recente ontwikkeling van uw zoon/ dochter.


Gesprekken
Enkele ouders ontvangen deze week een uitnodiging van de leerkracht.
Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar wilt u wel graag een gesprek met de leerkracht?
U krijgt van de leerkracht van uw kind een mail waarop u kunt reageren om een afspraak te maken.

balloons-1786430_640

Juffen- & Meesterdag16 juli

Feest op de laatste schooldag!
Nu we de kinderen weer door elkaar heen mogen spelen gaat het er weer van komen, een feestje! De juffen en meester vieren hun verjaardag en het wordt een knalfuif!

Schoolreisje op ons plein
Omdat we niet op schoolreis konden is er een gedeelte van het schoolreis geld ingezet om het schoolreisje naar de school te halen! Op 16 juli zijn er leuke activiteiten op school. Er komen 2 waterglijbanen en 2 buikschuifbanen op het grasveld. En de traktatie van de leerkrachten worden binnen gehengeld door eendjes te vangen (net zoals op de kermis).

Informatie
Meer informatie ontvangt u op een later tijdstip. Maar leg de feestkleding maar vast klaar :)
20210629_161248

Nieuws uit groep 0/1 en 1/2

Eindelijk zomer. Was het eerst ineens erg heet, nu is het heerlijk weer om buiten te spelen. Mocht er toch wat regen vallen, dan is het nu niet koud meer en kunnen we toch naar buiten. Wel even een jas meegeven hoor, ook als de kinderen ’s morgens met de auto komen, want vesten en truien houden regen onvoldoende tegen. De schuur is opgeruimd en wat kunnen de kinderen hem nu netjes houden! Nu de buitenspeeltijd is aangebroken, moet er nog veel energie uit. Toch oefenen we op wat zachter met de stem omgaan, want de buren van de school willen ook graag fijn in de tuin kunnen zitten. En dat gooien met zand, of spullen? Nee hoor, dat doen we niet meer. Dat weten ze nu allemaal.

Nieuws uit groep 0/1
Waar de kinderen eerst druk met de markt aan het spelen waren, is het spelen met klanken en woorden nu helemaal in. De kinderen hebben in een kringoverleg ervoor gekozen om de markt op te ruimen en daar een stempelhoek voor in de plaats te maken.

Inmiddels wordt er dus druk gestempeld door de kinderen. In de doos zoeken ze naar de letters van hun naam en stempelen ze deze op papier. Er staat ook een bakje met allemaal afbeeldingen van dieren met daaronder het bijbehorende woord. Dat je zo’n woord niet eventjes stempelt, is iets wat sommige kinderen wat tegenvalt. Zo moet je alle letters opzoeken en dat kost tijd. Maar na een paar keer oefenen, gaat het steeds sneller!

Ook de bak met levende dieren is erg interessant, hoe zien ze eruit en wat doen ze? Het vergrootglas die we cadeau hebben gekregen van juf Omaira wordt daarbij goed gebruikt.
Ook de kinderen die komen wennen vinden deze dierenhoek erg interessant. Zo hebben Nazahya, Giano, Charella, Tiago, Emmylou hier ook al een uitgebreid kijkje genomen.

Nog een paar weken en dan is het vakantie. Tot die tijd herhalen we heel veel van wat we dit schooljaar geleerd hebben: wat hoor ik vooraan, welk cijfer zie je en hoeveel ijsjes moet je dan kleuren, memorie met allemaal tegenovergestelde woorden, nabouwen van een gebouw. Te veel om op te noemen. Gelukkig zijn de kinderen goed aan het werk geweest en trots op wat ze gedaan hebben. Alle trotswerkjes zijn verzameld en komen 6 juli in hun portfolio mee.Nieuws uit groep 1/2:
De naaktslak is een man en een vrouw tegelijk. Bijen houden de bijenkast warm door heel snel met hun vleugels op en neer te gaan. Sluipwespen leggen hun eitjes zomaar in een levende rups of luis. Hommels bezoeken per uur meer bloemen dan bijen. Wat leren onze kinderen veel. We zien het ook terug in hun gedrag. De kinderen hebben nu veel belangstelling voor het insectenleven op het plein. Ze raken ook niet meer in paniek bij het zien van een bij of een hommel.

De kinderen zijn druk in de weer met een kleine dieren-lok-project. Ze namen daarvoor resten broodbeleg mee, haalden suiker uit de keuken en we hadden ook nog vogelvoer. De hond Jip (hond van juf Susanne) kreeg per brief een vriendelijk verzoek om een grote hoop in een doosje te doen, zodat we ook poep hadden om vliegen te lokken. Zouden er dan ook weer spinnen naar de poep komen, omdat daar de vliegen zijn?
Inmiddels zijn ook materialen voor het insectenhotel verzameld en gaan de kinderen aan de slag met “maai me niet” bordjes.

Het is mooi om te zien hoe de kinderen van groep 2 nu in de praktijk al bezig zijn met schrijven. Ze oefenen nu ook op een echte groep 3 pengreep en op het schrijven van cijfers op de groep 3 manier.
Bijna iedereen weet nu ook van links en rechts.
Groep 1 heeft eigenlijk alle doelen van hun jaar wel al behaald en snuffelen vast aan de doelen van leerjaar twee. De laatste rekendoelen voor dit jaar, voor zowel groep 1 als groep 2 gaan over bouwen. Kun je van een voorbeeld een bouwwerk namaken? Voor groep 2 is er dan ook de vraag: Kun je zelf een bouwtekening maken?
Hebben de kinderen het lied van de maanden van het jaar al voor jullie gezongen? Voor de muziek kunnen jullie deze link gebruiken: https://youtu.be/auFLIcplIq8
PHOTO-2021-06-29-11-43-42

Nieuws uit groep 3/4

Nog een paar weekjes en dan is het vakantie.
Wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug, maar wat ben ik trots op de kinderen wat ze allemaal geleerd hebben!!
We doen veel samenwerkingsopdrachten en ik merk dat de kinderen dat erg leuk vinden.
In deze laatste weken zijn we de puntjes nog even op de i aan het zetten.
Zitten alle aangeleerde spellingsregels er in en kunnen we ze ook toepassen. Kennen we de
reken strategieën die we moeten toepassen….
Ik denk dat het er allemaal wel voldoende in zit. Uiteraard zijn er af en toe dingen die moeilijk zijn maar met inzet en enthousiasme komen de kinderen er wel in de volgende groep!

Aanstaande donderdag hebben we de afsluiting van het project vakantie lezen. U krijgt hier nog meer informatie over. Wat kunt u doen om het lezen leuk en op peil te houden in de vakantie. U leest het allemaal in de brief/mail die nog volgt.

Volgende week dinsdag krijgen de kinderen hun portfolio mee.
Woensdag hebben we een sportactiviteit dus dan graag sportieve kleding aan!
In de laatste week hebben we op maandag een doordraaimoment. Dan gaan de kinderen even een uurtje kijken in hun nieuwe klas en bij hu ( wellicht) nieuwe juf.
Voor de allerlaatste dag staan nog leuke activiteiten gepland. Hier hoort u ook nog meer over.

Heeft u de Parro app al geïnstalleerd???
Image (3)

Nieuws uit groep 5/6

Algemeen
Het jaar gaat zo snel voorbij! Nog maar een paar weekjes en dan gaan de kinderen alweer een jaartje verder. We zijn druk bezig met het afronden van het jaar en het aanleren van de laatste belangrijke lesstof.
Sportevenement aankomende woensdag:
Volgende week woensdagmiddag 7 juli hebben we een sportevenement voor de kinderen van groep 5/6 in de planning.
Dit evenement wordt georganiseerd door een studenten van het MBO “ sport en bewegen”. Onze kinderen hebben die dag sportkleding nodig. Ze kunnen nat worden, dus een handdoekje is ook handig. Verder goed schoeisel, dus geen teenslippers ( bij het natte onderdeel gaan de schoenen even uit). We hopen op droog weer!

Rekenen
Groep 5:
Deze week gaan we de afsluitende toets getalbegrip tot 1000 maken. We hebben daar flink mee geoefend de afgelopen weken. Ook zijn we druk geweest met de tafels, maar hier moet nog wel veel aan gebeuren.
Groep 6:
We gaan nog flink aan de slag met breuken: een tweede deel is hetzelfde als drie zesde deel, en vier achtste deel. Het hoeveelste deel van de chocoladereep is al op, of is nog over?
Ook herhalen we het vermenigvuldigen onder elkaar

Taal
Groep 5 en 6:
We zijn druk bezig met het thema Pronkstukken. De kinderen krijgen de mogelijkheid hun woordenboekje mee naar huis te nemen voor extra oefening van de woordenschat.
Deze week hebben de kinderen een eigen pronkstuk van huis meegenomen en gaan we leren hoe we dat pronkstuk zo goed mogelijk kunnen beschrijven op papier. Daarna kunnen de kinderen elkaar tips en tops geven bij de beschrijving en is er de mogelijkheid om het één en ander nog te verbeteren. Ik heb al veel mooie pronkstukken gezien! ( zie foto).

Spelling
Groep 5:
We gaan binnenkort de laatste categorie leren: het tropisch woord. Je hoort –ies, maar je schrijft –isch.
Groep 6:
Nog twee regels komen aan bod: het lollywoord ( ik schrijf de Griekse y) en het Tremawoord (puntjes op de …). Dan hebben we alle regels van groep 6 geleerd!IMG_1466

Nieuws uit groep 7/8

Ff wat anders...
Ja, we hebben het wel verdiend aan het eind van zo'n jaar; ff wat anders! Wat hebben we gedaan en wat staat er op de planning?
Escaperoom Vandaag hebben 2 leerlingen van VC Walterbosch een escaperoom verzorgd voor onze klas. De groep moest gedeeltelijk in stilte met teamwork allerlei puzzels oplossen en spullen zoeken. Exact op het moment dat de timer afging was de opdracht voltooid. Daarna werd 7/8 getrakteerd door de meiden. Eén van de meiden was mijn oudste dochter Jasmijn, dus de kinderen moesten een hoge beoordeling geven. De leerlingen gehoorzaamden zoals gewoonlijk

Eindproduct ‘Groene wereld’.
Sinds maandag hamer ik elke dag om 14.00 uur op dat de kinderen a.s. donderdag kosteloos materiaal meenemen om te hergebruiken voor hun eindproduct van het thema ‘groene wereld’. Ieder groepje heeft een ontwerp gemaakt en een materialenlijst samengesteld, zodat er donderdagmiddag efficiënt kan worden gewerkt aan hun meesterstuk: Een duurzaam design om het gekozen dier naar de school te lokken. Kunt u voor deze keer uw kind ook een beetje achter de broek aan zitten? Anders zou het zonde zijn van hun middag.

Vier-op-een-rij toernooi
Jaarlijks organiseren we in groep 7/8 een vier-op-een-rij toernooi, waarbij we in poules en knock-out rondes tegen elkaar spelen. We hebben nog een aantal spellen nodig, want het leukst is om dat live te doen. Bij nood gebruiken we een app. Donderdag start het toernooi en degene die mij eruit knikkert wint 4 snoepjes op een rij.

Laatste dag meester Frank Hartman
Dinsdag 6 juli is de laatste keer dat meester Frank Hartman voor de klas staat. Dat is de laatste schooldag dat ik ouderschapsverlof heb (dit jaar).

Agenda

30 jun

Studiedag

10 jul
t/m
18 aug

Zomervakantie 2023

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...