Openbare basisschool Sprengenpark

Spelen is leren en leren is spelen. Daar draait het om op basisschool Sprengenpark. Onze leerkrachten begeleiden de kinderen in het ontwikkelen van hun kennis en sociale vaardigheden. We besteden veel aandacht aan het samenwerkend leren. Wij geloven in uitdagend onderwijs.

Kom het zelf ervaren op onze open dagen of maak een afspraak voor een  oriëntatiegesprek met rondleiding.

Sprengenpark: een school waar iedereen elkaar kent. Een school met een ijzersterke sfeer én uitdagend onderwijs. Ieder kind is uniek. Daarom bieden we uitleg en verwerking op maat. Zodat de talenten van ieder kind tot ontwikkeling komen. Creativiteit en ‘21st century skills’ kunnen volop beoefend worden tijdens onze schoolthema’s.

Daarnaast bieden wij:

  • Vijf gelijke dagen rooster: alle kinderen gaan elke dag van 8.30 tot 14.00 uur naar school.
  • Rust in de school door het hanteren van duidelijke schoolregels.
  • Veel aandacht voor rekenen, spelling en lezen.
  • Drie keer per jaar een thema met de hele school, waarbij aandacht is voor wereldoriëntatie en kunstzinnige vorming.
  • Plusgroep voor kinderen die behoefte hebben aan uitdaging en extra ondersteuning voor kinderen die een specifieke leervraag hebben.

 

Groep 3/4 lekker buiten aan de slag

woensdag 12 juni 2019

Vanochtend was het lekker weer en daarom werkten we buiten. Het schoolplein was het werkboek rekenen voor groep 3 en groep 4 was op de bankjes aan het werk met gekke woorden. Als afsluiting mocht iedereen lekker vrij tekenen op het schoolplein. Een uurtje later heeft de regen het schoolplein weer schoongespoeld. Zouden we morgen


Groep 1/2 maakt muziek

woensdag 29 mei 2019

Muziek is ook kunst. De kinderen vonden dat instrumenten echt bij kunst hoorden en wilden wel graag op instrumenten spelen. Na het spelen hebben ze de instrumenten ook getekend. De resultaten hangen op woensdag 5 juni op de tentoonstelling. Komen jullie kijken?  


Groep 1/2 maakt filmpjes voor een Zoo-troop

woensdag 29 mei 2019

Een zoo-troop is een aparaat dat snel kan ronddraaien, door de gaatjes kijk je naar binnen, waar een striptekening als een tekenfilm tot leven komt. Een leuk project uit het cultuurmenu.